Citronbiskvier



De här försvinnande goda minibiskvierna med lemoncurd och vit choklad är super enkla att göra!
 Jag har hittat receptet i "Sommarens söta" skriven av Systrarna Eisenman.

Recept

2 äggvitor
400 g mandelmassa

Citronsmörkräm

100 g rumstempererat smör
1 ½ - 2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd (jag brukar alltid använda mer, SMAKA dig fram!)

ca 250 g vit choklad


Sätt ugnen på 200 grader.

Riv mandelmassa. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vispa sedan ihop med mandelmassan.
 Klicka sedan ut smeten stora som 5-kronor på en plåt med hjälp av en sked,
(jag brukar dock alltid använda en sprits för jag tycker det är mycket smidigare)
Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 8-10 min eller tills de fått en gyllenbrun färg.

Blanda sedan ihop smör, florsocker, äggula och lemon curd.

Ta ut plåten ur ugnen och ta bort bakplåtspappret med bottnarna på. Spola sedan iskallt vatten på plåten och lägg tillbaka bakplåtspappret. Då blir det nämligen mycket enklare att få bort bottnarna från pappret.
Låt de sedan kallna på ett galler.
Smeta på citronsmörkrämen på bottnarna när de kallnat, försök att få de så "toppiga" som möjligt för då
blir det mycket enklare att doppa dem i den vita chokladen.
Ställ in i frysen!
Hacka och smält den vita chokladen över ett vattenbad.
Ta ut kakorna ur frysen som nu är iskalla, doppa, och förvara kallt!


De går även att frysa ned så du kan bjuda på dem så fort du får oväntat besök! ;)

Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Marianne Svärdh

famlijens favoriter-jättegoda!

2011-05-31 @ 23:06:39
Postat av: Jennifer

Vilken fin blogg... Ska testa att göra citronbiskvierna redan i morgon!! Kram!

2011-06-03 @ 00:05:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0